linaemalm

2014-06-28
17:58:09

Hitta din karaktär.
Idag tänkte jag hjälpa med några riktlinjer för hur man kan hitta sin karaktär bättre. Dessa kan både funka för film och teater, eller i skrivande av tex manus eller en vanlig historia. 
Jag har utgått ifrån en bok jag har där det tas upp olika saker. Så några veckor innan jag skulle ut på sen så satte jag ihop detta och delade med mig till resten ensemblen.  



Din karaktär 

Vad är din karaktärs mål i livet?
 (Bli älskad, ha makt, att skaffa barn, gifta sig, göra karriär, överleva, skydda sina nära och kära. 

Vad är din karaktärs mål i varje sen? (Drivkraft) 

Vad är din karaktärs mål i hela pjäsen? (Drivkraft) 

Vad hände innan din karaktär gick in på scen och vad händer efter att din karaktär gått av. Efter och före varje scen. 

Har din karaktär något speciellt karaktärsdrag? Varför? 

Har din karaktär något speciell sak eller smycke,hatt med sig. Någon historia bakom och varför. 

Hur ser världen på din karaktär? 

Är din karaktär beroende av något?

Vad tänker din karaktär om de andra karaktärerna?

Vilka är dina vänner på scen?

Vad känner du igen dig själv hos din karaktär? Likheter och  skillnader

2014-06-26
01:16:59

Linas natt tips
Jag vet att alla altid säger - drick mjölk så somnar du lättare. Men det dom inte sa är att mjölkskum är gott. Detta är jag nog unik att tycka. Det är det som gör det så mycket roligare. Att stå och koka upp en kastrull och röra upp mjölken så det bildas jätte mycket skum är rätt avkopplande. Sen brukar jag håva upp skummet lägga det i ett eget glad och sen fiska upp det med en sked. Tro nu inte att jag brukar kasta bort resten av mjölken. Nä då den dricker jag. Gott är det och sen kanske jag somnar. 
Jag vet inte varför jag tycker skummet är gott. Det är samma sak när det kommer till espresso kaffe  skummet är godast. Jag brukar köpa de som man bara ska tillsätta vatten med "pulver kaffe". Samma sak där. Jag sitter och fiskar upp skummet förs, så jag inte går miste om det. 
Nu kanske jag dum förklarar mig själv, men vi alla har de små sakerna som vi gör lite annorlunda än andra. Så mitt konstiga beteende är kanske konstigt för dig och ditt "normala" beteende är konstigt för mig. Vi är alla annorlunda. 






2014-06-24
23:20:42

Lina Tipsar 18+
Denna gången vill jag tipsa om att på kvälls kvisten, att skippa vinglaset och ta en kaffe/te-mugg att ha vinet i. Smaken är annorlunda och känslan också.
Detta tipset är riktat mer mot när man vill att vinet är en kvälls bonus, för att lunga kroppen efter en hektisk vecka. Så mitt tips att att testa muggen en kväll för att skapa den avslappnade känslan. 

2014-06-19
22:55:40

Midsommar naglar
I morgon är det midsommar igen. Så jag  tänkte fixa naglarna lite extra. Så varje nagel fick ett eget motiv med samma tema och bakgrund. Hoppas dom håller tills i morgon för jag orka inte ta med alla färger jag använde till Alex. Men när kvällen är slut lör dom vara fördärvade  ändån. Jag ska hålla er uppdaterade om de höll eller inte. Nästan lika viktigt som fotbolls VM detta. Skriker ju nästan lika högt när jag brutit en nagel som när dom gör mål. 
Men jag passar på att tipsa lite. Har du långa naglar och dricker en kväll så garanterar jag att minst en nagel bryts. Desto mer man dricker, ju mindre hela naglar.  Fast har man nagellack så är det mest det som sabbas. 


Ja jag målar allt för hand.  Palmerna blev snyggas, enligt mig. 


2014-06-18
11:52:11

Mini konsert
En dag med underhållning. Mina spex vänner Max och Angelica uppträde i grytan. Det var massa olika trubadurer och på kvällen kom det en massa band. Men i mellan så tura vi, fyllde på mitt förråd med apor🐒 (godis). Sen stack jag och Alex hem och åt och drog tillbaka sen då vårt umgänge utökats en aning. Även spindelmannen kom på besök och det blev en fin gruppbild men han. Men han nu var under masken. Sen drog vi ut, stanna inte länge bara någon timme. Sen var godnatt och tack. 



2014-06-17
12:57:00

Trött på vanligt vatten??
Trött på vanligt vatten??  Här kommer ett tips om hur man nyttigt smaksätter vatten.
  1. köp en mynta planta.
  2.  ta av några av linmyntaplantas blad
  3. hacka bladen
  4. fyll ett glas med kalt vatten
  5. mixa (lägg i bladen i vattnet)
  6. låt stå en liten stund
  7. sätt i ett sugrör
  8. lägg i lite is ( så den håller sig kall)
  9. drick och njut.
  10. fyll på med mer vatten och åtreandvänd bladen.

2014-06-17
10:36:00

Spenat
Jag vet att jag inte kommer sälja in mig med denna bilden. Men ja jag är en av den lilla presenten som äter spenat. Jag har altid tyckt om det jag ser inget fel på det. 
Jag kommer ihåg från dagis då vi hade fått spenat till lunch och alla tycke det var äckligt utom jag. Men sen vet jag inte om det är en trend att inte gilla det eller säga att man inte gillar det. Jag vet i dag så när det serveras så är det inte många som lägger märket till att de just stoppat i sig lite.
Men efter dagis så fortsatte det är med att säga att spenat är äckligt även om dom inte ätit de på flera år.  Så jag tycker att de personer som bara tror att det ska vara äckligt utan att ha testat de i vuxen ålder ska testa igen.  Men då kanske man inte ska börja med en hel talrik med stuvadspenat som jag äter i dag.  Men lite till pastan hade inte varit fel. Så mitt råd i dag är att våga rests det! 

 


 

2014-06-16
10:04:25

Fina bilder från djurparken
Jag och Alex var på djurparken. Härligt väder, inte aldedes för varmt. Där var inte mycket fart på djuren, dom låg mäst och tog det lungt. Fåglarna var det lite mer liv på, några prata till och med, med oss. Det var rätt kul. 












2014-06-15
19:28:34

petit chouer
 Finns det något godare? Ja det gör det men detta är oxå gott.  Så snabbt och lätt.  petit chouer. 
Jag fyllde mina med grädde och en jordgubbe och jag delade på hälften.  Receptet finns lätt att hitta på nätet.  Sommarens bästa fika! 




2014-06-12
14:30:00

Pallet
Att lägga ögon skugga på ögat är ett konst projekt varje gång. Vissa kan lägga ögonskugga ända upp till ögonbrynet. Det kan inte jag. Jag håller mig på ögonlocket och skuggar ut det uppåt. 
Har inte lärt mig det hela med att jobba med färgerna uppåt.  Så jag kör det klassiska med mörkare i ytterkanterna. Det funkar. 



2014-06-11
17:00:55

Collage
Denna blev jag väldigt nöjd med. Vi fick en uppgift att göra något i Dadaismen. Jag kastade ihop denna bild. Det som är ritat har jag ritat i mina läroböcker när jag hade tråkigt. Sen är det blandade foton som jag tagit och hittat på nätet.  Tycke den blev dyster. Men jag gillar den skarpt. Jag har en liknande ovanför sängen men den är gladare. Denna lär också hamna på väggen snart. 




2014-06-11
15:53:33

Cupcake party
Detta är en bild från mitt Cupcake party. Det är mycket jobb bakom ett sån är fest. Så mycket små detaljer. Jag fick lite sista minuten hjälp av mamma och Alex med att dekorera de sista. Vi hade kylen full någon vecka efter. Sen fick jag tvinga mina kompisar att äta upp dem. Dom klaga inte jätte mycket. :D 
Jag kommer definitivt göra om detta men jag ska ta en dag som inte är så varm, toppingen smälte lite, samt chokladen. Men dagen blev lyckad alla mätta och tjocka efteråt. Precis så det ska vara. 



2014-06-11
15:34:46

Sko naglar
När varenda nagel var unik fick jag be pojkvännen att ta bilden. Det är lätt att ta en bild på sig själv men inte på båda händerna samtidigt. Uppenbarligen...
Denna gången valde jag att sätta skorna på fingrarna. När jag satt och måla märkte jag att jag var lite ringrostig hade inte fixat naglarna på ett bra tag. Men nu på sommaren måste man nästan ha nagellack hela tiden. För annars bryts dom hela tiden. Och fler ser naglarna efter som man inte har några vantar på sig.  



2014-06-11
15:13:23

Ispopsglass
Isglass är perfekt nu i sommar. Att göra dem av läsk funkar perfekt. I stället för att dricka ett helt glas med läsk/saft så är det bättre att ha något som kyler ordentligt och inte är i samma mängd socker. Det är klart att man kan suga på en vanlig isbit oxå.  Men isglass är isglass. 
Fanta isglass 


Saft(röd) mojito (gul-grön)

2014-06-11
14:20:18

Snabbt och gott
Recept: en apelsin, en Kiwi och apelsinjuice. Mixa, häll upp. klart. 

Gott och lätt. Lägg även i några isbitar så den blir kall och god.   

2014-06-11
12:03:00

Fixa naglarna med en bilsvamp
Jag tänkte tipsa om hur man fixar naglarna med en bilsvamp. Man börjar med att klippa av en kant på bilsvampen. 
Klipp på den korta sidan av svampen så den ser ut så här. 
Sen målar man naglarna i vitt nagellack och låter det torka. 

Två lager blir jätte bra. 
Sen tar man och väljer ut en annan färg. Gärna en färgglad och stark färg. Jag valde rosa. 
Då tar man svampen och målar med färgen på svampen. (I kanten) 
Sen duttar man på nageln,från toppen och in. Här gäller det att få det att se ut som det tynar ut. Det gör man med att inte ta jätte mycket nagellack på svampen.  

Sen ser det ut så här när man gjort alla naglarna. 
Detta är perfekt för sommaren eftersom den vita färgen får händerna att se bruna ut. Och färg är aldrig fel.  Detta var mitt lilla nagel tips. Lycka till.