linaemalm

2014-08-24
16:20:18

Hur jag gjorde!
Detta är andra gången jag testade göra detta. Men denna gången tog jag bilder undertiden. Och jag tänker berätta hur man gör. :) 



Steg ett:  ta fram en liten stål eller äggkoppar. Jag valde äggkoppar efter som jag gjorde ett finger i taget. 
Sen behöver man tejp, papper, tandpetare, vatten. Något jag andvände för att inte få nagellack överallt var, plasthandskar och gummiband för att hålla det på plats.
Sen väljer man ut vilka färger man vill andvänad. Jag valde vitt, rosa och lite blått. 
Jag klippte av fingrarna på handskarna.
Sen tejpa jag runt om naglarna, så att jag tekte det mesta av huden. Även bakom naglarna. Finns videor på youtube som går att kolla in för mer exakt beskrivning. 
Sen fyller man sin skål/äggkopp med vatten rumstepererat går bra. 
Måla naglarna i vitt eller hud färg( helst vitt) 
Sen droppar man i nagellacket i vattnet, droppa en till två per lager, byt färg och gör det tills du känner dig nöjd. Behövs inte många droppar i en lite i Skål. 
Droppa i mitten av cirkel olika färger. Men andvänad samma  förger till alla naglar för snyggast resultat. Ta inte för många mörka färger. 
Ta en pinsett och dra försiktigt mönster. Nagellacket fastnar gärna på pinsetten.
Doppa nagel rakt i. Håll under ytan  tills du tagit bort de mesta av de överflödiga nagellacket.

Om du inte tejpat naglen innan har du lite att göra. 
Har du skydd runt om så bara dra av det och snygga till vid kanterna. 

 Sen är det överlack som ska på. 


Klart!! 
Unika naglar varge gång.  

Bilder från första gången jag testa detta. 


När bild på tummen. 



2014-08-17
13:59:52

Önonskugga som nagellack
Nä detta var inte den bästa idén. Det höll inte länge men det var en cool effekt. Min teknik måste utvecklas en del om jag vill få detta att hålla. Efter som ögonskugga är så finkorint så var det svårt att få nagellacket att klibba ihop allt. Just nu spenderar jag min dag med att pela bort allt då nagellacks borttagningsmedlet är hemma. :(. 
 Ja men jag ville testa detta och nu har jag detta. Lär sig något nytt varje dag. 




2014-08-14
17:48:22

Choklad maränger

Chokladmaränger lätt att göra. 
Ägg, socker och choklad!  Jag började helt taggad på att baka skulle göra dubbel sats. Men desto mer man rör om  desto större blir smeten (luft). Jag som vara hade en liten skål fick byta mitt i allt till ett liter mått då man ska blanda egg och socker över sjudande vatten. Mitt i denna paniken så sätter jag även på ugnen. Nu kan ni säkert lista ut att allt inte gick som det ska.  Jag vrider upp ugnen på 225 när den ska stå på 125.!!!  Allt gick bra tills jag stod och diska med marängerna i ugnen. Trodde att det var något jag hade bränt innan när jag höll på med spisen. Jag börjar att torka kastruller och spisen för att få bort de jag tror luktar. Inte en tanke på att det kan vara ugnen då marängerna skulle veta inne i en timme. Men jag här en snurr för ugnen är bakom mig. Och det såg rätt svart ut där inne. Japp köket blev rökfyllt när jag öppna luckan. Fannnnnnnnnn!!  Ja sånt som händer!!  Men jag gav inte upp utan dagen där på så gav jag mig in på det igen och denna gången blev dom riktigt bra, gjorde även mini maränger dagen efter de stora men då la jag chokladen uppe på i stället för i.  

Lärdom: ta det lugnt!!  Och även den bästa kan misslyckas. 
De stora marängerna. 

De brända marängerna!! Inte så ätbara! 


Mini marängerna! Innan ugnen.

Helt klara 


 Receptet från boken 






2014-08-08
16:37:56

Bländande naglar
Hittade lite strö glitter resultatet blev bra. 


2014-08-08
08:28:08

Kopierade Naglar
Fransk manikyr med glitter.
Okej dessa såg bättre ut i verkligheten.  Det jag gjorde var att jag måla hela nageln svart. Sedan la jag över ett matt överlack sen tog jag det svarta nagellacket och drog en linje vid toppen.  



2014-08-07
16:32:00

Bilder från Poolen + Naglar
Tagit lite bilder i Poolen. mest för att jag har varit dålig på att uppdatera. Så jag slänger iväg lite bilder.
 
 
Njut av sommaren, det gör jag.
 
 
 
 
Naglarna: Börja med att måla naglarna med olika färger huller om buller. Sedan stryk över med GraffitiNagellack,( som det beskrivs på packetet). Vanligt lack över, sen är det klart.