linaemalm

2012-11-29
18:51:00

Glassssssss!!!

Glass mitt i vintern, kunde inte varit godare. Dom säljer ju det i affärerna. Varför kan man undra. :D


2012-11-24
21:05:00

Mys dag.

En härlig dag med Sara. V gick i kungens fotspår på Sofiero slott. Sen fick vi och tog en liten mocka. En riktig mys kväll. :D


2012-11-18
19:53:00

Manus Gasken
 
Manus Gasken var i fredags, det var helt underbart att se alla goa och glada spexare igen. det var mycket sång och skratt. Precis som det brukar vara. :)  
Jag var lite nervös inför gasken efter som jag har har gjort en audition till detta årets spex. Och till min stora glädje fick jag en roll som kommer passa mig. Jag är oxå väldigt glad över regissörerna. kommer bli väldigt kul de kommande året. Och i kväll ska jag få läsa manuset för första gången. Och jag vet att det kommer att vara fantastiskt. 
Om någon spexare läser detta inlägg tack för en trevlig kväll.

2012-11-10
22:46:52

Vi alla kan må dåligt även om vi har ett leende på läpparna.
Hittade min gammal bok. Har inte skrivit i den på ett tag. 
Så mycket ilska, tvivlan, förvirring. Allt man kan tänka sig en tonåring kan ha i huvudet. 
Och nu när jag tänker börja skriva igen går det lite trögt. Men jag märker väldigt starkt hur mycket jag har växt och det är bara på två år. Boken börjar med en liten tex "Till hör Lina Malm. Död men ändån levande" 
Jag började skriva precis då jag mådde jätte dåligt. Så de första jag skrev blev nästan som en mörk dikt. Efter som detta var min bok så ville jag inte skriva så som en lärare ville att jag skulle skriva.  Bara skriva så som tankarna flyger och jag ville att det skulle vara otydligt men tydligt för mig. Varje mening har sin egen förklaring de hänger inte ihop i texten. Förutom att allt är jag. 
 
20/4-10
 
" 2 dagar före 18
Och jag går i sönder
Ännu mer.
Jag är som en fjäder
Som alla vill blåsa bort.
Långt bort vill jag.
Jag vill ta i sönder mig själv.
Jag kan inte.
Jag vill försvinna.
Långt bort, bort från helvetet och alla ses invånare.
Hur byter man plats.
Ett annat liv tack.
Detta är inte mitt liv.
Jag vill dö, men ändån vara kvar.
Kvar som ett spöke, men det är jag väll redan. Ett spöke fast i denna kropp. Som jag inte kan ta i sönder.
Jag vill ut. Men jag är fast.
Släpp ut mig i världen. 
Jag är fast." 
 
Ja en typisk tonåring kan jag tro. Men som är lite ledsen. Jag skulle bara vilja ändra lite på mitt liv, fast jag vill ha kvar allt som jag har. Bara ändra den syn folk har på mig. Vem jag är i den sociala gruppen.  För den folk tror jag är, är inte jag. Jag vet vem jag är och när någon kommer fram till en och säger vem "jag" är. Kan dom inte ha mer än fel. För när dom kommer med sin åsikt om en så säger jag bara okej och ler. För jag låter dig tro vad du vill om mig, för det är inte min uppgift att för söka bevisa dom fel eller rätt. Dom känner inte mig och jag känner inte dom. Dom kan bara veta vem jag visar mig att vara. Och gillar dom inte det är det inte mitt fel. För om någon inte gillar mitt skratt eller min tröja eller hur jag har mitt hår. Då är mitt råd till dig att inte göra som mig. Köp inte den tröjan eller ha inte håret som mig. Jag för söker inte visa dig hur du ska va. Och om du inte gillar att jag väsnas och för en massa ljud. Så kan du gå någon anan stans för jag är här. Min uppgift är inte att anpassa mig till dig. Jag kan anpassa mig till mina vänner och om du inte är min vän så sorry. Du är säkert någon annans. Jag umgås med folk som står ut med mig och gillar den jag är (utåt). Även om jag tror att du och jag är väldigt lika på insidan. Men det har jag inte tiden till att visa dig.  
Så om du tycker och tänker en sak om en annan person och det är negativt. SÄG DET INTE! För vissa försöker vara samma som på insidan som utsidan. Och då kan en kommentar göra den väldigt ledsen. Många kan tycka detta är falskt. Men så länge jag inte är elak spelar det ingen roll. Jag lägger på ett leende och ett glatt humör och "hoppar rundor som en liten groda" ibland bokstavligen talat. Men det är för att skydda min insida för att inte sitta och gråta dag i enda. För då lär jag ju missa vad livet har att erbjuda. Så ett tips. Sätt på dig ett leende och gå ut!