linaemalm

2015-01-11
15:49:00

När jag står för efterrätten
Chokladmousse! 
                      
Det jag gjorde var att ta en färdig gjort chokladmousse och vispa upp. ;)
 
Detta jag la till för att piffa till det lite extra. 
 
1.) smälte bakchoklad (eller annan) ljuschoklas inte vit. Tog en sked och stänkte det på kanten i glaset jag skulle servera i. 
 
2.) hackade polkagrisar med lakris smak till mycket små bitar.  
 
3.) förde i polkagrisarna i den smälta chokladen. 
 
4.) vispa grädde och ha i oboj så den blir lätt ljusbrun.
 
5.) klicka i lite av grädden i den smälta chokladen tillsammans med polkagrisarna. Rör om så den blir lite fluffig. 
 
6.) ta den varma choklad smeten och klicka i glasen. Men var noga att det inte kommer på kanterna. 
 
7.) sen ta grädde och lägg ett lager över  OBS akta kanterna.  
 
8.) ta den färdiga chokladmoussen och lägg ett tjockt lager i glaset. Man kan skaka till den lite för att det ska bli jämt på toppen. 
 
9.) klicka en lite grädde på toppen som dekoration samt en liten polkagris i en fin färg går bra med något annat färgstarkt.
10.) låt stå i kylen i 20 min så allt stelnat inan servering. Servera men en liten sked. Njut. 
 
 
Lycka till.  <3

Det godaste var ju det som hamna i botten så vi alla satt ju och grävde oss ner. Så det lar jag göra fler gånger.

Jag vet att jag börja i jag form. ;) 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: